Mummo ja sen sisaret

– uranaisina 1920-luvun Suomessa

1. Esittely – Kirjeaineiston digitoinnista ja aineiston järjestelystä tarinalliseen muotoon. Sivuston esittely ja video.

 

2. Monologiesitys ja keskustelut. Esityksessä kolme sisarusta tulee kertomaan omasta elämästään ja työstään. Kerronnan pohjana ovat olleet naisten toisilleen kirjoittamat kirjeet.
Kertakorvaus + matkakulut Helsingin ulkopuolelle. Ks. esimerkit alla. Kysy lisää, räätälöidään ryhmälle sopiva kokonaisuus.

 

3. Ohjausapua toteutukseen. Yhteisön omat tarinat esitykseksi. Ryhmä valmistaa yllätysohjelmaa tapaamisiin. Toteutetaan yksinkertaisin, viitteellisin keinoin, pieniä hetkiä, jotka vievät muistoihin ja historiaan. Ne voidaan yhdistää puheeseen, kerrontaan, esitelmiin. Esim. henkilöhahmojen luominen, tarinoiden ja historian kertomisen elävöittäminen vanhojen esineiden tai kuvien kautta. Esitysmuotoina voivat olla kuvaelmat, kohtaukset, lavastetut tilat. Suku-, kylä-tai muiden yhteisöjen tapahtumiin valmistettavat historiaan pohjautuvat esitykset.

Ihan itketti, kun niin eläydyin.

Kuinka vähän ymmärtää menneestä,

ellei olisi näitä tarinoita.

Hyvä esitys, vilkas keskustelu

Ota yhteyttä räätälöidään sopiva kokonaisuus.

Hintaan vaikuttavat suunniteltu kokonaisuus ja tapaamiskertojen ja suunnittelutuntien määrä.

Esimerkkejä sisällöstä ja hinnoista

Digitoidun sivuston esittely, video ja keskustelua aineiston jäsentelystä ja siihen liittyvistä, eettisistäkin kysymyksistä. Myös etämahdollisuus. 

Kesto n. 1 tunti, 190 € + matkakulut (sis. alv)


Monologiesitys esim. tapahtuman aloitukseksi. Joku kolmesta sisaresta, Ida, Alma tai Aino tulee kertomaan elämästään. Toteutus sovitaan tilaajan toiveiden mukaan. 

Kesto sovittavissa 20-45 min., 290 € + matkakulut (sis. alv)


Monologiesitys ja keskusteluja. Osallistujien omia muisteluja tilaajaan toiveiden mukaan, esim. Kotoa kouluun ja ammattiin, tyttöjen valinnat tai Naisten koulutus ja työelämä ennen ja nyt tai Osallistujien omia muistoja työelämästä tai opiskeluista, poikia unohtamatta. 
Kesto 1,5–2 tuntia, h. 400 € + matkakulut (sis. alv).


Roolihahmot erilaisia, hyvä esitys

nosti esiin ajatuksia ja tunteita.

Mummonsisaret, Roolihahmo Ida seisoo Pitkäniemen sairaalan edessä
Kuva: E. Luumi