Mummo ja sen sisaret

– uranaisina 1920-luvun Suomessa

1. Esittely – Kirjeaineiston digitoinnista ja aineiston järjestelystä tarinalliseen muotoon. Sivuston esittely ja video.

 

2. Monologiesitys ja keskustelut. Esityksessä kolme sisarusta tulee kertomaan omasta elämästään ja työstään. Kerronnan pohjana ovat olleet naisten toisilleen kirjoittamat kirjeet.
Kertakorvaus + matkakulut Helsingin ulkopuolelle. Ks. esimerkit alla. Kysy lisää, räätälöidään ryhmälle sopiva kokonaisuus.

 

3. Yllätys sukutilaisuuteen tai kyläjuhlaan. Jos sinulla on henkilöhahmoja tai tarinoita keskustelujen pohjaksi, voin auttaa niiden muokkaamisessa esitykselliseen muotoon. 

Ihan itketti, kun niin eläydyin.

Kuinka vähän ymmärtää menneestä,

ellei olisi näitä tarinoita.

Hyvä esitys, vilkas keskustelu

Ota yhteyttä räätälöidään sopiva kokonaisuus.

Hintaan vaikuttavat suunniteltu kokonaisuus ja tapaamiskertojen ja suunnittelutuntien määrä.

Esimerkkejä sisällöstä ja hinnoista

Esitykset alkavat johdatuksella ajankuvaan Suomessa 1860-1891, jolloin Voutilaisen sisarukset syntyivät. Nälänhätä, jälkeen lapsikuol-leisuus ja kulkutaudit loivat tarpeen kansan-opetuksen kehittämi-seen. ”Koulusivistys auttaa suomalaisia, jos huonot ajat toistuvat.”

Digitoidun sivuston esittely, video ja keskustelua aineiston jäsentelystä ja siihen liittyvistä, eettisistäkin kysymyksistä. Myös etämahdollisuus. 

Kesto n. 1 tunti, 190 € + matkakulut (sis. alv)

 

Monologiesitys esim. tapahtuman aloitukseksi. Joku kolmesta sisaresta, Ida, Alma tai Aino tulee kertomaan elämästään. Toteutus sovitaan tilaajan toiveiden mukaan. 

Kesto sovittavissa 20-45 min., 290 € + matkakulut (sis. alv)

 

Monologiesitys ja keskusteluja. Osallistujien omia muisteluja tilaajaan toiveiden mukaan, esim. Kotoa kouluun ja ammattiin, tyttöjen valinnat tai Naisten koulutus ja työelämä ennen ja nyt tai Osallistujien omia muistoja työelämästä tai opiskeluista, poikia unohtamatta. 
Kesto 1,5–2 tuntia, h. 400 € + matkakulut (sis. alv).

 

Roolihahmot erilaisia, hyvä esitys

nosti esiin ajatuksia ja tunteita.

ALMA-Marjo Ventola, kuva Tero Ruukki 2023